OPHEFFINGSUITVERKOOP || 30% extra korting op alles || OP = OP || Ook bovenop bundelkorting
dagen
uren
minuten
seconden
Aanbieding is verlopen
  • 30% korting op alle producten
  • Gratis verzending. Voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
  • 100 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug.
  • Home
  • Blog
  • 5 meestgestelde vragen over een verzwaringsdeken in de winter
koppel op bed onder verzwaringsdeken

5 meestgestelde vragen over een verzwaringsdeken in de winter

Brrr koud he!? Wij krijgen vaak vragen over het gebruik van een verzwaringsdeken in de winter. Daarom hebben we de antwoorden op de 5 meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.
auteur
Door:
- Leestijd: 5 min
Gepubliceerd:
Geüpdate: 30-01-2023

Brrr koud he!? Een verzwaringsdeken zorgt ook in de winter voor een fijne nachtrust. Toch is het gebruik van een verzwaringsdeken in de winter anders dan een verzwaringsdeken in de zomer. Wij krijgen vaak vragen over het gebruik van een verzwaringsdeken in de winter. Daarom hebben we de antwoorden op de 5 meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Is een verzwaringsdeken warm genoeg in de winter?

Een verzwaringsdeken is een vervanging van je gewone dekbed. In de winter kan je er voor kiezen om je dekbed over je verzwaringsdeken heen te leggen, wanneer het ’s winters extreem koud is bijvoorbeeld, maar het is niet noodzakelijk.

Wel is het belangrijk dat de deken je gehele lichaam bedekt. De verzwaringsdeken moet een gelijkmatige diepe druk toe kunnen passen op je hele lichaam. Dit kan alleen als de deken direct contact maakt met je lichaam.

Zijn verzwaringsdekens voor kinderen geschikt tijdens de winter?

Kinderen en volwassenen kunnen in de winter een verzwaringsdeken gebruiken. Kinderen moeten een verzwaringsdeken te allen tijde zelf van zich af kunnen halen. Let er daarom extra op dat de verzwaringsdeken het juiste gewicht heeft. Er zijn daarom speciale verzwaringsdekens voor kinderen ontwikkeld.

Als je kind het onder de verzwaringsdeken in de winter te koud heeft kun je over de verzwaringsdeken een extra deken leggen. Let er hier ook op dat je kindje de dekens van zich af kan halen.

Kun je een verzwaringsdeken in winter en zomer gebruiken?

Een verzwaringsdeken is voor zowel de zomer als winter geschikt. Het glazand, wat de vulling van de verzwaringsdeken vormt, zorgt voor een koel deken in de zomer, en een warm verzwaringsdeken in de winter.

Wil je in de winter wat extra warmte ervaren? Dan kun je kiezen voor een winterhoes, gemaakt van heerlijk zachte minky fleece stof. Deze zorgt voor extra warmte. Is dit niet voldoende? Dan raden we je aan om een extra dekbed over je verzwaringsdeken te leggen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

vrouw op bed met verzwaringsdeken

Kies voor de Novaline verzwaringsdeken

  • checkmarkHelpt je sneller, langer en dieper te slapen
  • checkmarkHelpt je om stress te verminderen en te ontspannen
  • checkmark100 dagen proefslapen.
    Niet goed = geld terug

Kan ik de verzwaringsdeken in de winter uitproberen?

Onder onze verzwaringsdekens kunt altijd 100 dagen proefslapen. In deze periode kun je de verzwaringsdeken uitproberen. Bevalt de verzwaringsdeken niet? Dan kun je deze gewoon terugsturen.

Ik wil een verzwaringsdeken voor de winter kopen, waar moet ik op letten?

Wil jij deze winter onder een verzwaringsdeken slapen? Let dan op de volgende drie aspecten:

1. Het materiaal

Een goede verzwaringsdeken is gemaakt van katoen. Het liefst met gecertificeerd OEKO-TEX katoen. Dit is ademend waardoor je het hele jaar de verzwaringsdeken kunt gebruiken.

Koop geen verzwaringsdeken waarvan de buitenkant gemaakt is van polyester. Dit is vaak bij de replica modellen het geval. Polyester ademt slecht waardoor je onder de verzwaringsdeken snel zweet.

2. Hoe de deken geweven is

Let naast het materiaal ook op de manier waarop de deken geweven is. Wanneer de verzwaringsdeken voorzien is van diagonale, kleine vakjes wordt het gewicht optimaal verdeeld. Zo werkt de deken het beste en krijg je geen koude voeten.

3. De kwaliteit

Een goede kwaliteit deken voelt zacht aan en kent geen oneffenheden in kleur en/of afwerking. Daarnaast kan ook het prijskaartje een indicator van kwaliteit zijn. Helaas zijn er bedrijven die verzwaringsdekens verkopen tegen een prijs die te mooi is om waar te zijn. Met deze verzwaringsdeken kom je de winter niet door.

Daarnaast kennen verzwaringsdekens van goede kwaliteit de volgende eigenschappen: lussen aan de verzwaringsdeken om de winterhoezen aan vast te maken en de mogelijkheid tot proefslapen, zodat je de deken kunt uitproberen.

Extra: 4 tips om warm te slapen in de winter (en gas te besparen)

Het voelt heerlijk om na een lange winterdag ’s avonds in je bed te duiken. Het is een stuk aangenamer als je bed dan lekker warm is en dat je ’s nachts niet wakker wordt van de kou. Nu de gasprijzen stijgen, zijn we allemaal op zoek naar tips hoe we in de winter lekker warm in ons bedje kunnen liggen. Met deze vier tips kun jij lekker warm slapen in de winter, zonder al te veel gas te gebruiken.

1. Neem voordat je gaat slapen een warme douche

Een warme douche, of als je genoeg tijd hebt een ontspannen bad, zorgt ervoor dat je ontspant en je rozig voelt. Met dat heerlijke gevoel, rode wangen en een warm lijf ben je snel in dromenland. Natuurlijk kost het verwarmen van het water gas, maar het is altijd goedkoper dan wanneer je de verwarming aan moet zetten om je slaapkamer te verwarmen. Met deze tip ga je warm je bed in en laat je de verwarming uit.

2. Drink iets warms

Een tip die helemaal geen gas kost; drink voordat je naar bed gaat een warm kopje thee. De warmte van de thee zorgt dat je lichaam lekker opwarmt. Ga hier wel voor een rustgevende thee, zoals kamille of zoethout, maar laat de koffie of thee met cafeïne staan. Cafeïne houdt je namelijk wakker en dat is niet handig als je naar bed wilt.

3. Leg een kruik in je bed

Wanneer je bed koud aanvoelt, kun je een warme kruik in je bed leggen voordat je naar bed gaat. Deze kan je bed alvast opwarmen. Ook voor deze tip heb je geen verwarming nodig, en bespaar je dus op je gasrekening.

4. Zorg voor warme voeten

Je voeten geleiden warmte en kou. Wanneer je voeten warm zijn, is je lichaam ook warm. Er is dus een hele simpele oplossing om het lekker warm te krijgen in bed: trek dikke sokken aan in bed. Sokken zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur de hele nacht vrijwel gelijk blijft.

Wij hopen dat je na het lezen van dit blogartikel alles weet over de voordelen die een verzwaringsdeken in de winter kan bieden. Daarnaast hopen we dat de tips je helpen om lekker warm te slapen zonder de verwarming aan te zetten. Dit helpt bij het laag houden van jouw gasrekening.

Heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Wil jij ook uitgerust de dag beginnen?

Vind direct de verzwaringsdeken die bij jou past

5% korting?
5% korting je eerste aankoop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Novaline Verzwaringsdeken

Helpt je langer, dieper en beter te slapen.


Reageer op dit artikel
Omhoog