OPHEFFINGSUITVERKOOP || 30% extra korting op alles || OP = OP || Ook bovenop bundelkorting
dagen
uren
minuten
seconden
Aanbieding is verlopen
 • 30% korting op alle producten
 • Gratis verzending. Voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
 • 100 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug.
 • Home
 • Blog
 • Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?
vrouw op bed onder verzwaringsdeken

Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?

Wat is het juiste gewicht verzwaringsdeken voor mij? Wat als ik samen met m'n partner onder een verzwaringsdeken wil slapen? Je leest het in dit blogartikel.
auteur
Door:
- Leestijd: 4 min
Gepubliceerd:
Geüpdate: 30-01-2023

Een verzwaringsdeken is een nuttig hulpmiddel bij het beheersen van stress en angst, en het stimuleert een betere nachtrust. Daarnaast zorgt een verzwaringsdeken zorgt dat je sneller in slaap valt en uitgerust wakker wordt. Om ervoor te zorgen dat je goed onder je verzwaringsdeken slaapt, is het belangrijk dat je het juiste gewicht kiest. Een te lichte verzwaringsdeken kan er namelijk voor zorgen dat het gewenste effect niet wordt bereikt, maar een te zware verzwaringsdeken zorgt er juist voor dat deze beklemmend aanvoelt. Hoe jij een verzwaringsdeken van het juiste gewicht kiest, lees je in dit artikel.

10% van je eigen lichaamsgewicht

Een verzwaringsdeken, wordt ook wel een verzwaard deken of weighted blanket genoemd. De naam zegt het al: een deken die verzwaard is. De algemene vuistregel voor het vinden van het juiste gewicht verzwaringsdeken, is dat je ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht aan moet houden. Voor kinderen raden veel ergotherapeuten een verzwaringsdeken aan die 10 procent van hun lichaamsgewicht is plus 0,5 kg tot 1 kg extra gewicht.

Stel: je weegt 70 kg. Dan past een verzwaringsdeken van 7 kg volgens deze vuistregel het beste bij je.

Deze formule is geen regel, maar een aanbeveling. Wij merken dat dit voor veel van onze klanten een goed uitgangspunt is. Sommige mensen vinden het echter fijner om een wat zwaardere verzwaringsdeken te hebben, andere een lichtere. Deze voorkeur kan per persoon verschillen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

vrouw op bed met verzwaringsdeken

Kies voor de Novaline verzwaringsdeken

 • checkmarkHelpt je sneller, langer en dieper te slapen
 • checkmarkHelpt je om stress te verminderen en te ontspannen
 • checkmark100 dagen proefslapen.
  Niet goed = geld terug

Welke verzwaringsdeken past bij mij?

Het doel van een verzwaringsdeken is om comfort te bieden en daarmee ontspanning te creëren die bevorderlijk is voor je nachtrust. Als jij je oncomfortabel voelt door een te zware deken, zal de verzwaringsdeken een averechts resultaat hebben.

Kortom: een verzwaringsdeken hoort zwaar te zijn, maar moet ook comfortabel zijn. Zodra dit het geval is, gaat een verzwaringsdeken zijn werk doen. Wetenschappers noemen dit effect ‘Deep Pressure Stimulation’, of in het Nederlands ‘Diepe Druk Stimulatie’; een subtiele druk zorgt voor een geborgen gevoel en een goede nachtrust. Wil je weten hoe een verzwaringsdeken werkt? Lees dan ons artikel ‘Hoe werkt een verzwaringsdeken?’.

Wij bieden verschillende verzwaringsdekens: eenpersoons verzwaringsdekens, tweepersoons verzwaringsdekens en verzwaringsdekens voor kinderen. Hieronder lees je hoe je voor ieder formaat het juiste gewicht kiest.

Het gewicht van een eenpersoons verzwaringsdeken

Het gewicht van een eenpersoons verzwaringsdeken kies je aan de hand van je eigen lichaamsgewicht. Neem ongeveer 10% als vuistregel. Neem de onderstaande tabel als uitgangspositie.

Lichaamsgewicht Verzwaringsdeken
37 tot 67 kg Novaline 6 kg
59 tot 78 kg Novaline 7 kg
66 tot 88 kg Novaline 8 kg
75 tot 100 kg Novaline 9 kg
83 tot 120 kg Novaline 10 kg

Het gewicht van een tweepersoons verzwaringsdeken

Een tweepersoons verzwaringsdeken werkt net even anders: je slaapt er immers samen onder. Hoe kies je het juiste gewicht voor een tweepersoons verzwaringsdeken? De tabel helpt je.

Lichaamsgewicht Verzwaringsdeken
60 tot 75 kg per persoon Novaline 12 kg
75 tot 100 kg per persoon Novaline 15 kg

Het gewicht van een kinder verzwaringsdeken

Ook voor kinderen geldt dezelfde regel bij verzwaringsdekens: neem ongeveer 10% van het lichaamsgewicht als uitgangspositie. Veel ergotherapeuten raden aan om hier 0,5 kg tot 1 kg bij op te tellen.

Lichaamsgewicht Verzwaringsdeken
18 tot 25 kg Novaline 2,2 kg
25 tot 36 kg Novaline 3,2 kg
36 tot 50 kg Novaline 4,5 kg
vanaf 37 kg Novaline 6 kg

100 nachten proefslapen

Nu weet je ongeveer hoe zwaar jouw verzwaringsdeken moet zijn. Maar zoals je eerder al las, is de voorkeur voor een verzwaringsdeken erg persoonlijk. Novaline biedt daarom een proefperiode van 100 dagen. In deze periode kun jij de verzwaringsdeken uitproberen. Bevalt de verzwaringsdeken niet? Dan kun je deze gewoon terugsturen. Vele tevreden klanten gingen jou al voor!

Wil jij ook uitgerust de dag beginnen?

Vind direct de verzwaringsdeken die bij jou past

5% korting?
5% korting je eerste aankoop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Novaline Verzwaringsdeken

Helpt je langer, dieper en beter te slapen.


door woodcockkienzlelsj8o9+5t9fle62ds0c@gmail.com op July 12, 2024

aut modi est quis ab et ea. in qui est voluptatem assumenda omnis accusantium iure libero. voluptatem quidem voluptas est sint minus unde eum rerum velit sint doloribus ex ex sed est sit laboriosam.

door schermerdusenberycmp5p8+5t9flf0rp4mf@gmail.com op June 21, 2024

dolorum dolores impedit ullam accusantium nesciunt nihil amet aut a placeat commodi quisquam aspernatur. ut et et et laborum dolorem hic labore aut dolorem delectus quisquam fugit vel est tenetur accu


Reageer op dit artikel
Omhoog