Wegens grote drukte bij de pakketbezorgers, kan het zijn dat je bestelling later wordt geleverd. Onze excuses voor het ongemak.
 • Nieuw! 10% bundelkorting: bestel een verzwaringsdeken met hoes.
 • Gratis verzending. Voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
 • 100 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug.
 • Home
 • Blog
 • Hoe lekker slapen onder een verzwaringsdeken?

Hoe lekker slapen onder een verzwaringsdeken?

lekker slapen verzwaringsdeken

De verzwaringsdekens van Novaline kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Hierbij is de persoonlijke voorkeur van de gebruiker erg belangrijk. Wil jij lekker slapen, dan kun je hem bijvoorbeeld gebruiken om ‘s avonds op de bank al tot rust te komen, maar je kunt ook lekker in slaap vallen in bed onder een verzwaringsdeken.

Een verzwaringsdeken is alleen te gebruiken, maar je kunt er ook lekker met je partner onder slapen. Wanneer je hem gebruikt om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren en lekkerder te slapen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven we je tips hoe jij lekker slaapt onder een verzwaringsdeken.

Lekker slapen tip 1: kies het het juiste gewicht verzwaringsdeken

Wij bieden diverse verzwaringsdeken. Deze worden onderscheiden op basis van gewicht en formaat. Bij ons kun je bijvoorbeeld terecht voor een verzwaringsdeken voor kinderen, eenpersoons verzwaringsdekens en tweepersoons verzwaringsdekens.

Wil jij lekker slapen, zorg dan dat jouw verzwaringsdeken het juiste gewicht heeft. Gebruik hiervoor de volgende vuistregel: ​​neem ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht. Voor kinderen raden we een verzwaringsdeken aan die 10 procent van hun lichaamsgewicht is plus 0,5 kg tot 1 kg extra gewicht.

novaline verzwaringsdeken

Zelf genieten van een goede nachtrust?
Kies voor Novaline

 • Helpt sneller, langer en dieper te slapen
 • Om te ontspannen en relaxen op de bank, stoel of in bed
 • 30 dagen proefslapen. Niet goed = geld terug
 • Beoordeeld met een 4.5 uit 5 sterren op Trustpilot
 • Op werkdagen voor 22:00 besteld, is dezelfde dag gratis verzonden
Meer informatie

Lekker slapen tip 2: bevestig de verzwaringsdeken goed

Wil je jouw verzwaringsdeken met een verzwaringsdeken hoes gebruiken? Zorg er dan voor dat je deze goed bevestigd. Wanneer je lekker aan het slapen bent, wil je natuurlijk niet dat de hoes losschiet. Aan onze verzwaringsdeken zitten op meerdere plekken lusjes die je kan knopen aan de lusjes van de verzwaringsdeken hoes. Wij raden aan om eerst de hoes binnenstebuiten te vouwen om de lusjes eenvoudiger te bevestigen.

Lekker slapen tip 3: ga goed onder het dekbed liggen

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van je verzwaringsdeken raden we je aan deze deken alleen te gebruiken. Heb je een verzwaringsdeken met het juiste gewicht, dan zorgt de deep pressure technologie ervoor dat jij tot rust komt.

Voor het beste resultaat kun je de verzwaringsdeken direct op je lichaam laten rusten; zo ervaar je het meeste van de werking van de deken. Dit betekent dat je oude deken niet meer nodig is. Sommige mensen leggen de verzwaringsdeken boven hun ‘normale’ dekbed, voornamelijk voor wat meer warmte. Dat is ook een prima manier om de verzwaringsdeken te gebruiken! Zolang het gewicht op het lichaam rust zal je de effecten merken; ook al zit daar een extra dekbed tussen.

Optimaal gebruik van een verzwaringsdeken voor kinderen

Kinderen kunnen heel beweeglijk zijn tijdens het slapen, de kans is zelfs aanwezig dat ze een verzwaringsdeken van zich afgooien in hun slaap. In dit geval raden wij aan om een verzwaringsdeken onder het dekbed van je kind te leggen. Dus je kind ligt direct onder de verzwaringsdeken met daar bovenop het normale dekbed.

Wil jij lekker slapen onder een verzwaringsdeken? Volg dan deze drie lekker slapen tips. Welterusten!

30 dagen proefslapen

Of een verzwaringsdeken bevalt is persoonlijk. Heb je nog nooit een verzwaringsdeken uitgeprobeerd, maar ben je nieuwsgierig? Geen probleem. Bij Novaline kun je een verzwaringsdeken 30 dagen uitproberen. Bevalt deze niet? Dan kun je deze gewoon retourneren en ontvang je jouw geld terug. Bestel vandaag nog jouw:

Omhoog
Hoi! Kom je ergens niet helemaal uit? Laat het ons weten.
chat
close button